Klantverhaal

Hoe vind je de beste traders van morgen?

Sommige banen eisen een heel specifieke set vaardigheden. Dat maakt selectie moeilijk. Het wordt nog moeilijker als je honderden of misschien zelfs wel duizenden sollicatanten hebt. Hoe zie je door al die bomen nog het bos?

Met onze game-based assesments vindt IMC trading een manier om de beste talenten voor hun specifieke banen te vinden. Wil je weten hoe dat kan? Lees dan door.

Neem contact met ons op voor meer informatie of download de one pager over het matchen van talent en banen met game based assessments.

In een zee van kandidaten het beste talent vinden

Het kan ontzettend moeilijk zijn om de beste kandidaten te vinden. Zelfs, of misschien juist wanneer je honderden sollicitanten hebt per functie. Hoe vind je op een efficiente manier de meest geschikte kandidaat? 

Dit was precies de uitdaging waar IMC Trading tegenaan liep. Met zo’n 2000 sollicitanten per jaar voor een tiental plekken is het erg moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Hoe vind je op efficiente en inclusieve wijze de juiste kandidaten?

 

Wat maakt een goede trader?

Als je een software engineer, consultant of trader naast elkaar zet, krijg je op papier erg vergelijkbare personen. Ze hebben min of meer dezelfde achtergrond en opleidingsniveau.

Maar wanneer je ze uitwisselt en elkaars werk laat doen, zullen ze waarschijnlijk worstelen. Waarom? Omdat ons brein net als een vingerafdruk is. We zijn allemaal net iets anders. De manier waarop informatie bij ons binnenkomt, hoe we die verwerken en hoe we beslissingen maken verschilt van persoon tot persoon.

Dus hoe vind je in een grote massa diegene met het juiste breinprofiel? Die personen met de hoogste potentie om een goede trader te zijn? Dat kan met de game-based assesments van brainsfirst.

 

diversiteit en inclusie

Een Inclusievere selectie methode

Inclusiviteit en bias arm selecteren is erg belangrijk. Maar wanneer je alleen op cv selecteert krijg je steeds weer op nieuw hetzelfde soort kandidaten.

Daarom werd er voor gekozen om de Neurolympics van BrainsFirst the gebruiken. Deze zijn bias free by design. Je kunt daar hier meer over lezen.

De Neurolympics als pre-selectie tool

Om de selectie van kandidaten inclusiever en efficienter te laten verlopen is dus gebruik gemaakt van de assessment tools van BrainsFirst.

Eerst zijn er 4 job profielen gemaakt. Daarbij zijn bepaalde manieren van informatie verwerken en beslissingen gekoppelt aan de specifieke functies.

De neurolympics zijn daarna gebruikt om de breinprofielen van de kandidaten in kaart te brengen. Deze profielen konden gematcht worden met de baanprofielen om zo de kandidaten te vinden met de grootste kans van slagen.

Kies de tool van vandaag voor
de toppers van morgen.

BrainsFirst is het resultaat van 6 jaar grondig neurowetenschappelijk onderzoek naar de biologische bouwstenen van human performance.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over het herkennen en vinden van talent? Ivar Schot staat je graag te woord: ivar@brainsfirst.com

Of download de onepager over het matchen van talent met onze Brain Games!

Lees onze laatste berichten..

Cognitieve capaciteitentest oefenen

Veel gehoorde vraag in HR: ‘kun je een capaciteitentest oefenen?’ Antwoord:…

Read more

6 tips: hoe selecteer je het juiste assessment voor jouw organisatie

Is AI een enge bias-machine die recruitment onmenselijker en slechter maakt?…

Read more

Onmisbare skills voor een succesvolle top trader

Iedereen wil de beste kandidaat voor elke openstaande functie. Zeker wanneer je…

Read more