Wel of niet het einde van het CV?

Schrijver

Mike Keijser

Onderwerp Blog
Gepubliceerd op

18 december 2018

Hoe beter het cv, des te groter de kans dat je in aanmerking komt voor de baan. Ben je niet in staat om jouw professionele ervaringen en opleidingen op een formele wijze over te brengen in jouw cv, dan ben je niet geschikt voor de functie die wij aanbieden. Deze gedachtegang is natuurlijk helemaal niet meer van deze tijd. Sommige beweren zelfs dat het einde nabij is voor het cv, maar is dit terecht? En hoe moet het dan wel?

Data gedreven beoordeling de oplossing voor recruitend Nederland
Het cv gaat van een hoofdrol naar een bijrol. Objectieve data zal onherroepelijk de eerste plaats innemen binnen het recruitment proces. Hoe beter de data, des te groter de kans dat je in aanmerking komt voor de baan. In Het einde van het cv op www.pwnet.nl (voor HR professionals die meer willen weten) lees je meer over de plaatsvervanger van het traditionele cv en de nieuwe rol die het cv in het recruitment proces in zal gaan nemen. Hieronder 5 redenen waarom het traditionele gebruik van het cv niet meer past in het huidige recruitment proces.

Niet het einde van, maar een nieuwe rol voor het cv
Hoe meer relevante data je verzamelt over iemands vaardigheden en persoonlijkheid, des te beter je je kunt focussen op de kandidaat die het beste past bij de functie en organisatie. Hierbij zal het cv dus niet verdwijnen, maar een onderdeel worden van een groter geheel. De informatie van het cv is zeker nog relevant bij het vinden van de best passende kandidaat, alleen zou geen leidende rol meer moeten hebben. In de (nabije) toekomst zal een uitgebreid pakket aan objectieve en subjectieve informatie ervoor zorgen dat zowel medewerker als recruiter hier de vruchten van zullen plukken.

Ben jij er klaar voor om objectieve data toe mee te nemen in jouw recruitment beslissingen?
Benieuwd hoe objectieve data jouw bedrijf klaarmaakt voor de toekomst? Neem contact op met Ivar Schot en ontdek over welke kwaliteiten je nieuwe medewerkers moeten beschikken voor jouw vacatures.