De voordelen van Online Assessment Games

Schrijver

Eric Castien

Onderwerp Blog
Gepubliceerd op

13 februari 2018

Online Assessment Games
Zoals de naam al doet vermoeden zijn onze ‘online assessment games’ online te spelen. Net als het papieren assessment doet het online assessment uitspraken over de capaciteiten van de kandidaat. Doordat het assessment online aangeboden wordt, is het een ideaal instrument voor talentselectie. De kandidaat speelt de games gemakkelijk vanuit huis en de recruiter kan op basis van de resultaten zien of de capaciteiten van de kandidaat passen bij de openstaande functie. Dit maakt het online assessment erg gebruiksvriendelijk voor alle partijen, zonder dat het ten koste gaat van de betrouwbaarheid.

Betrouwbaar & Vernieuwend
Onze online assessment games, de NeurOlympics, lijken meer op een spel dan op een test. Echter moet de uitkomst van het assessment natuurlijk wel betrouwbaar zijn. De games die gebruikt worden bij de NeurOlympics zijn gebaseerd op veelgebruikte en vaak gevalideerde testen binnen de (neuro)psychologie. Om deze valide cognitieve meetmethodes aantrekkelijk te maken hebben we er een game-laag overheen gegoten. Hierdoor zijn de 4 games, die Werkgeheugen, Anticipatie, Controle en Aandacht meten, stuk voor stuk vernieuwend.

Uitdagend & Motiverend
Verschillende competitieve elementen en motiverende feedback zorgen ervoor dat deelnemers de NeurOlympics als plezierig ervaren. Kandidaten gaven aan minder stress te ervaren bij het spelen van de NeurOlympics dan bij het maken van een normaal assessment. De vier games zijn zo ontwikkeld dat ze steeds moeilijker worden en de kandidaat door middel van instructies gepusht wordt het beste uit zichzelf te halen. Een aantal van de taken zijn zo gebouwd dat ze een ‘staircase’ bevatten. Dit betekent dat al spelende de maximale capaciteit van de deelnemer wordt bepaald en de test wordt aangepast op het niveau van de deelnemers. Zo blijven de games voor iedere speler uitdagend én kan er in slechts 45 minuten een uitgebreid overzicht worden verkregen van iemands cognitieve capaciteiten. Zo krijgt de recruiter snel inzicht in iemands topprestaties, terwijl de kandidaat een spel op eigen niveau speelt.

Makkelijk & Flexibel
Omdat de games altijd online staan kan iedereen de test gemakkelijk vanuit huis maken. De drempel voor een kandidaat om te solliciteren wordt daarmee verlaagd. De enige vereisten voor het maken van de Online Assessment zijn een stabiele internetverbinding en een rustige omgeving zonder afleiding. Omdat de test zo toegankelijk is hebben kandidaten de flexibiliteit om zelf te bepalen wanneer ze de test maken. Ben je bijvoorbeeld een echt ochtendmens? Of ben je niet beschikbaar tijdens kantoortijden? Geen enkel probleem. De test staat altijd online en kan op elk tijdstip naar keuze gemaakt worden. Zo wordt het leven van de recruiter en kandidaat een stuk makkelijker gemaakt.

Ben je nieuwsgierig geworden? Download dan onze onepager over het matchen van talent met onze Brain Games!