See careers differently

Schrijver

Eric Castien

Onderwerp HR
Gepubliceerd op

14 januari 2021

Ontdek wat het fundament is van jouw talent en bouw je carrière vanuit je kracht.

CV biedt geen oplossing voor de toekomst
Tot voor kort definieerden wij ons professioneel met een CV. Een verzameling van diploma’s en hard-skills met tabellen van de software en skills die we beheersen. Dit soort lijstjes vertellen echter vooral wie je wás en wat je deed, maar niet wat je koers zou moeten zijn voor een duurzaam succesvolle toekomst. Het CV is een matige voorspeller van succes. Zeker in de future of work zijn prestaties uit het verleden geen garantie voor succes.

Opdrachtgevers – Talent Insights

Waarom is de carrière-koers bepalen zo moeilijk?
Vluchtig, onzeker, complex & ambiguous: Globalisering en digitalisering veranderen het speelveld continu en deze veranderingen accelereren door Covid. Met deze volatiliteit veranderen organisatiestructuren mee: van hiërarchisch naar horizontaal, met multidisciplinaire teams die sneller schakelen: agile is het toverwoord. Banen worden ‘T-shaped’ rollen en passend voor een rol wordt in toenemende mate niet gezocht in diploma’s, maar in soft skills als ‘redeneren’ en ‘creativiteit’. Dergelijke Soft Skills zijn echter niet objectief meetbaar bij anderen en ook moeilijk te bepalen bij jezelf: het zijn ‘slechts buzzwords op een CV’ (Josh Bersin, 2020).

Het breinprofiel als kompas voor loopbaankeuzes
Om iets beter te kunnen zien, moet je inzoomen. Met talent is dat niet anders. BrainsFirst gaat voorbij aan de buzzwords en gangbare lijstjes en zoomt in op de unieke kwaliteiten van ieder brein. Wij vragen niet uit waar jij denkt dat je goed in bent, maar meten de bouwsteentjes die de basis vormen van je talent direct in het brein. Deze inzichten dienen zo als kompas in het vormgeven van je loopbaan.

Hoe geef je je loopbaan vorm vanuit je brein? Onze aanpak bestaat uit twee onderdelen.

VOOR HR PROFESSIONALS:

In een training leren jouw HR professionals van neurowetenschappers en cognitief psychologen:


VOOR MEDEWERKERS / TALENTEN: 

Met ons 100% remote platform

Wil je bespreken hoe je voor jouw talent, team of organisatie Talent Insights kunt inzetten?

Neem contact op met Ivar Schot – ivar@brainsfirst.com.