Meest gestelde vragen

Neurolympics vragen

Vanaf welke leeftijd kunnen de games gebruikt worden?

De games kunnen worden gebruikt vanaf de leeftijd van 9 jaar. Tot 15 jaar is het brein echter nog steeds in volle ontwikkeling. Dit betekent dat lage of gemiddelde scores niet als uitsluitingscriteria in overweging kunnen worden genomen. Aan de andere kant, jeugdspelers die al op jonge leeftijd hoog scoren, tonen al vroeg het potentieel om een professional te worden. Na de leeftijd van 15 jaar wordt de ontwikkeling van het brein stabieler en kan de breinscore, naast acceptatiecriteria, ook als afwijscriterea gebruikt worden. Nogmaals, houd er rekening mee dat andere factoren ook belangrijk zijn om in overweging te nemen bij selectiebeslissingen.

Bestaat de test altijd uit dezelfde 4 games?

Ja, je krijgt altijd dezelfde 4 games (zowel in sport als business). De trials per game verschillen echter wel altijd en verschijnen nooit in dezelfde volgorde.

Corrigeren jullie voor leeftijdsverschillen?

Als jeugdspeler wordt je gematched met het voetbalbreinprofiel, deze match wordt vergeleken met de match van alle andere spelers binnen dezelfde halfjaarlijkse leeftijdscategorie (e.g., 12 tot 12,5 jaar; 12,5 tot 13 jaar). Op basis van een ranking binnen de leeftijdscategorie wordt de uiteindelijke matchscore met het voetbalbrein bepaald. Bijvoorbeeld, een 16,2 jarige speler met een voetbalbrein score van 95 zit in de top 5% van best matchende spelers binnen de leeftijdscategorie 16 tot 16,5 van onze database.

Ben je beter in games als je veel gamet?

De effecten van frequent gamen zijn minimaal en hebben geen invloed op de eindscores. Lees hier meer

SCOUTING & TALENTHERKENNING

Welke waarde hebben de resultaten van BrainsFirst, naast andere talentfactoren?

BrainsFirst is slechts een stukje van de talent puzzel. Factoren zoals lichaamsbouw, mentaliteit, doorzettingsvermogen, tactiek en trainingsuren zijn ook van groot belang. Als een speler bijvoorbeeld een veelbelovend breinpotentieel heeft, maar geen ervaring en geen doorzettingsvermogen, zal hij/zij waarschijnlijk geen topspeler worden.

Zijn er voorbeelden van spelers die laag scoorden, maar wel het hoogste niveau bereikten?

Dit is natuurlijk mogelijk. Voetbalintelligentie is niet de heilige graal, maar slechts een stukje van de talentpuzzel. Bijvoorbeeld, als een speler extreem sterk en snel is, zal hij waarschijnlijk compenseren voor brein skills zoals snelheid van actie en informatie overzicht. Het is echter niet waarschijnlijk dat hij het het hoogste niveau zal halen (Champions League) vanwege het extreem snelle spelritme. Op nationaal niveau is hij misschien ‘goed genoeg’.

Wat is dit top voetbalbrein model?

De score van het top voetbalbrein is gebaseerd op een data science-model wat ondersteund wordt door 6 jaar onderzoek. Het is letterlijk het breinrecept dat een topspeler moet hebben om te kunnen spelen op het hoogste niveau (Champions League). Dit model is gebouwd met de spelresultaten van meer dan 1000 spelers uit verschillende divisies. De score geeft een gewogen multifactor-score weer.

TALENTONTWIKKELING

Kunnen wij – als club of vereniging – BrainsFirst gebruiken voor talentontwikkeling?

BrainsFirst is in de eerste plaats een hulpmiddel voor talentidentificatie en helpt je te bepalen of je spelers het brein potentieel hebben om een professional te worden. Wij helpen jullie om te investeren in de (potentieel) beste spelers.

Kan je brein skills verbeteren door te trainen?

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat het effect van cognitieve training minimaal is. Je kunt een 6 waarschijnlijk veranderen in een 7, maar nooit in een 8 of hoger. Onze games hebben een hoge test-hertest betrouwbaarheid, wat betekent dat je je scores niet significant kan verbeteren door de games vaker te spelen. BrainsFirst tip: Wij zijn er om toekomstig breinpotentieel van jeugdspelers te identificeren om een topspeler te worden. Als je je spelers op het veld wilt verbeteren, laat hen dan zo veel en zo uitdagend mogelijk voetballen! Voorbeeld in de sport: voor een topsprinter is het mogelijk om de tijd op de 100 meter sprint van bijvoorbeeld 16,8 naar 14,2 seconden te brengen door heel veel te trainen. Deze atleet zal worden beperkt door de biologische limitaties van zijn lichaam (spieren, metabolisme, maximale zuurstofopname). Het brein is hier geen uitzondering, je kan enkel het maximale bereiken binnen de biologische bouwstenen die het brein van nature heeft.

Is het brein niet altijd in ontwikkeling

Een van de meest gemaakte fouten met betrekking tot het brein van vandaag de dag is dat mensen zeggen: “Het brein is je hele leven lang in ontwikkeling, dus je kunt in alles wat met het brein te maken heeft een toptalent worden.” Alle vaardigheden die hun oorsprong vinden in het brein, kunnen zich niet oneindig door ontwikkelen en worden allemaal begrensd door hun eigen biologische plafond. De biologische bouwstenen die je van nature hebt meegekregen bepalen wat jouw potentieel is. Lees hier meer over het nooit uit ontwikkelde brein

Neem contact met ons op