Elk talent een eerlijke kans

Prestaties uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst. Dat uitgangspunt staat centraal in de future of work. BrainsFirst zet dat om in een kans: het gaat om potentie. Heb jij (nog) niet het ideale cv, de gedroomde opleiding of de gevraagde skills? In sport, werk & onderwijs draait het om wat je in de toekomst kunt, en kan leren.  Doe de NeurOlympics en ontdek de fundamenten van jouw toekomstige carrière!

Over de NeurOlympics assessment

Toekomstbestendig

Het gaat er niet zozeer om welke skills je al eigen hebt gemaakt, maar welke je op welk niveau kunt aanleren. Door cognitieve kern-competenties te meten, breng je de bouwstenen van prestatie in kaart. Zo weet je op welke plek je als kandidaat het beste zult passen.

Objectieve data

Wij geloven niet in vragen maar in meten. Elke game based assessment sessie levert duizend(en) datapunten op. Dat is een rijke bron van unieke informatie. BrainsFirst neemt jouw talent bloedserieus. Jij jezelf ook?

Een eerlijk assessment

Aan een eventuele voorsprong in opleiding, taal, kennis of skills zal je hier niets hebben. Omgekeerd doet een mogelijke achterstand ook niet ter zake. Elk talent verdient een eerlijke kans. Wij corrigeren de data dusdanig dat eventuele bias eruit wordt gefilterd.

Meest waardevolle experience

Wist je dat de NeurOlympics assessment games volgens klant & kandidaat uitblinken in het bieden van een leerzame experience? De serious games zijn niet ‘voor de fun’. Wel om talent objectief en betrouwbaar inzichtelijk te maken. Zo leer je jezelf pas echt kennen en weet je waar voor jou, professioneel gezien, de meeste kans op succes zal liggen.

Privacy-proof

De data die jij door het spelen van de games genereert, zijn jouw data. Je kunt ermee instemmen dat de organisatie die jou uitnodigt, deze data in kan zien om te beoordelen of jullie een job-match made in heaven zijn. Wil je de data daarna weer intrekken? Geen punt. De data zal niet voor derden beschikbaar zijn. Jij bepaalt wie wanneer en waarom de data inziet, of niet.

Hoe werken de games?

Veel voorkomende vragen

Wie kan mijn data inzien?
De enige organisatie die jouw data in kan zien is het bedrijf waarvoor je de games hebt gespeeld. Als je je hebt aangemeld voor de BrainsFirst Brainpool, kan jouw profiel later (anoniem) worden gematcht aan toekomstige mogelijkheden. Let wel dat we jouw data en profiel nooit zullen delen met een organisatie zonder jou eerst om toestemming te hebben gevraagd. Je kunt hierover meer lezen in de Privacy Policy.

Waarom moet ik persoonlijke informatie invoeren zoals geslacht en geboortedatum?
Bedrijven doen hun uiterste best om vooroordelen en discriminatie uit te sluiten als er keuzes m.b.t medewerkers gemaakt moeten worden. Het lijkt tegenstrijdig dat wij hiervoor meer persoonlijke details van je vragen, maar wij hebben deze gegevens van je nodig zodat we jouw scores kunnen normaliseren en je af kunnen zetten tegen een vergelijkbare referentieset om je een zo eerlijk mogelijke kans te geven.

Wat is statistische normalisatie?
Dit is een techniek waarbij standaard groepen nodig zijn om assessment scores te berekenen. Een standaard groep moet een representatieve steekproef bevatten met kandidaten die beschikken over gelijkwaardige karakteristieken. We hebben bijvoorbeeld gescheiden normgroepen voor mannen en vrouwen binnen verschillende leeftijdscategoriën. We vergelijken jouw data met de data van de normgroep waarin jij past zodat we jouw scores kunnen standaardiseren. Dit alles zodat jij een zo eerlijk mogelijke kans krijgt!

Hoe kan ik mijn wachtwoord veranderen?
Ga naar Wachtwoord Vergeten om je wachtwoord te veranderen.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?
We vinden het jammer als je weggaat. Weet wel dat alleen onze systeembeheerder bij jouw persoonlijke informatie kan komen en dat jij altijd controle houdt over wie jou kan benaderen. Als je echt je account wilt verwijderen gebruik dan de volgende link Verwijder mijn data en sollicitatie

Waarom zou ik aan de NeurOlympics mee doen?
Naast het feit dat je uitgenodigd kunt worden door je toekomstige werkgever, krijg je na afloop van deze test ook inzicht in jouw persoonlijke cognitieve kwaliteiten.

Hoe weet ik of ik de test goed heb gedaan?
We zijn er niet in geïnteresseerd óf je slim bent, maar wát jou slim maakt.
Iedereen heeft talent en is goed in iets. Het gaat erom dat jouw talenten gematcht worden aan de context die hierbij het beste aansluit bij jouw brein. Er bestaat niet zoiets als een ideale score. Iedereen wil natuurlijk hoog scoren, maar voor sommige beroepen is het juist belangrijk dat je op bepaalde onderdelen helemaal niet zo hoog scoort en het een is vaak belangrijker dan het ander. Het belangrijkste is dat je je uiterste best doet als je de games speelt en jezelf motiveert om jouw maximale resultaat neer te zetten. Dus zorg ervoor dat je uitgerust van start gaat, volledig gefocust bent en de instructies nadrukkelijk volgt.

Waarom krijg ik de melding “te snel” terwijl ik de doelen echt gezien heb in game 3 en/of 4?
Deze twee games draaien om reactiesnelheid, en het reageren op de gepresenteerde stimuli. Sommige mensen gaan na een paar trials anticiperen in plaats van reageren op deze stimuli. Dit is het voorspellen/gokken van waar de eerstvolgende trial zal verschijnen. Je moet alleen wel echt de informatie van het middelste neuron gebruiken om deze game goed te doen. We hebben een minimale tijd van 84ms tussen het verschijnen van de stimuli en het toestaan van reageren ingeprogrammeerd. De gemiddelde reactiesnelheid van de mens ligt rond de 200 ms, je bent echt snel als je rond de 120 ms zit en de meest uitzonderlijke gevallen tikken de 100 ms net aan tussen het zien van de stimuli en de vroegste aankomst van het signaal in de motor cortex Het is dus echt niet mogelijk om sneller te reageren. We zetten de threshold hiermee al vrij ver van wat menselijk haalbaar is om echt de super snelle mensen (met namen in de topsport) nog steeds eerlijk te kunnen meten. Als je die melding dus krijgt zit je onder de 84ms wat dus echt heel niet meer reageren is, maar voorspellen. In het geval van die melding ben je aan het voorspellen wat de volgende trial gaat zijn. Voor je gevoel is dat dus niet zo, want tussen het werkelijk waarnemen en het klikken zit waarschijnlijk maar 40 ms, wat het brein niet bewust kan detecteren omdat we gewoon niet in staat zijn op zulke kleine nuances in tijd onderscheid te maken. Tip: Probeer te reageren in plaats van te anticiperen wat de volgende trial zal gaan zijn.

Kan ik mij voorbereiden op de NeurOlympics?
Voor de beste en meest betrouwbare resultaten let dan op de volgende aanbevelingen. 

Daarnaast is het van groot belang dat je de instructies voor iedere game goed doorneemt. 

  • Game 1: onthoud zoveel mogelijk, tijd speelt geen rol
  • Game 2: raak de targets zo hoog mogelijk, gebruik zoveel als mogelijk de diagonale kanonnen
  • Game 3 & 4: wees zo snel mogelijk zonder veel fouten te maken. Reageer en probeer niet te anticiperen.

Meer vragen?
Neem contact op via: support@brainsfirst.com en we komen hier zo snel mogelijk bij je op terug.