Het werknemersbrein van de toekomst
Zo kies je jouw future workforce

De vereiste job-skills van 2022
Met een continu fluctuerende arbeidsmarkt verandert de skill-set die nodig is voor optimale prestatie op de werkvloer natuurlijk mee. Volgens het recent verschenen Future of Jobs-rapport van het World Economic forum (WEF) zal ongeveer 42% van de skills die vandaag de dag nog worden gezien als essentieel gaan verschuiven. Hierbij zal het belang van bepaalde skills toenemen, maar zullen er vanzelfsprekend ook skills zijn die ondergeschikt zullen raken (zie afbeelding).

Het werknemersbrein van de toekomst
Op basis van de NeurOlympics assessment tool kunnen skills zoals Analytical thinking and innovation (1), Creativity (3), Complex problem solving (6) en Reasoning problem solving and ideation (9) op een vrij eenvoudige manier geïdentificeerd worden. In 45 minuten kan het ideaal matchende toekomstige werknemersbrein gevonden worden. Op basis van de bovengenoemde skills die volgens het WEF essentieel zijn op de werkvloer van het jaar 2022 heeft BrainsFirst een ‘verwacht’ doelprofiel gemaakt (zie afbeelding). Breinvaardigheden zoals werkgeheugen capaciteit, werkgeheugen identiteit, werkgeheugen filteren, anticipatie stressbestendigheid en aandachtverplaatsing kunnen gezien worden als de vaardigheden die samengaan met de Future skills van WEF.

Het Werknemersbrein van de toekomst: niet een unaniem gegeven
De door het WEF verwachte verschuiving in essentiële werknemer-skills zal natuurlijk niet voor alle banen op de arbeidsmarkt gelden. Deze verschuiving moet niet gezien worden als de ‘must have’ skills waarover alle nieuwe werknemers zouden moeten beschikken. Er zullen altijd banen zijn waar deze skills helemaal niet van essentieel belang zijn. Ook de skills die als minder belangrijk uit dit onderzoek komen zullen voor bepaalde banen wel degelijk belangrijk blijven. Neem bijvoorbeeld UX testers. In deze wereld waar we steeds meer afhankelijk worden van software, tech en tools zal deze groep ook steeds belangrijker worden op de arbeidsmarkt. Daarom is het belangrijk dat de wereld van human resources zich niet gelijk blind gaat staren op de ‘toekomstige essentiële skills’, maar juist een kritische blik gaat werpen op de skills, die werkelijk van belang zijn voor de specifieke job in kwestie. Onthoud: elke baan stelt specifieke eisen aan het brein. Het gaat dus om de match tussen brein en baan.

Zijn jouw werknemers van vandaag, de werknemers van de toekomst?
Ben jij er klaar voor om erachter te komen of jouw werknemers van vandaag ook de werknemers van morgen zullen zijn? Of wil je weten of deze future skills nou wel van toepassing zullen zijn op de banen die jij aanbiedt? Lees dan hier meer over de mogelijkheden van talentidentificatie waarbij je kijkt naar de skills die prestatie op de werkvloer echt voorspellen. Of neem contact op om een afspraak te maken om de mogelijkheden van de NeurOlympics voor jouw bedrijf te bespreken via: info@brainsfirst.com