Case Study – McKinsey & Company

McKinsey & Company is een organisatieadviesbureau, dat zich richt op de strategische vraagstukken van organisaties. In BrainsFirst vonden zijn een partner om hun bestaande recruitmentproces op meerdere onderdelen te herzien. Hoe? Lees hieronder hoe we McKinsey & Company hebben geholpen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of download de one pager over het matchen van talent en banen met game based assessments.

McKinsey & Company logo

Verhoog ROI op je recruitmentproces & verlaag de bias

Toen McKinsey & Company in 2016 besefte dat hun selectieproces innovatiever, efficienter en vooral effectiever in het aantrekken van a-typisch talent kon zijn, besloten zij BrainsFirst in te schakelen. Het proces was onvoldoende inclusief en tijdrovend. Hierdoor viel de ROI (Return On Investment) op het recruitmentproces aanzienlijk te verbeteren. 

Selectie van typisch toptalent deed het bedrijf reeds goed. De winst zou moeten liggen in het herkennen en daardoor kunnen aantrekken van a-typisch toptalent, dat in het oude proces onnodig werd afgewezen. Behoefte aan het verhogen van objectiviteit, toevoeging van data-gedrevenheid & inzicht in “het onzichtbare” stonden centraal. Minder ruis en vaak onbewuste vooroordelen, meer onderbouwde talentbeslissingen: dat was het streven.

Na contact met BrainsFirst kwam men al snel tot een idee: preselectie op basis van data kon uitkomst bieden.

EXIT: Arbeidsintensieve recruitmentmethodes vol bias

Voor de samenwerking startte, ging het zo: in de 1e fase (1000 sollicitanten op één functie – Strategy Consultant – in 3 maanden) werd het aantal sollicitanten teruggebracht naar een kleine 200 kandidaten o.b.v. menselijke screening.

Een eerste schifting op basis van cv en dus vol met bias. Hierna werd het proces zeer arbeidsintensief. De 200 overgebleven kandidaten werden op locatie uitgenodigd voor een capaciteitentest, gevolgd door een eerste 1-op-1 meeting en een rollenspel, waaruit uiteindelijk 10 kandidaten overbleven voor de laatste ronde.

Redenen om het oude selectieproces te veranderen:

✓ Duur
✓ Arbeidsintensief
✓ In-efficiënt
✓ Vol met bias
✓ A-typisch talent onnodig afgewezen

ENTER: een fair, effectief & efficiënt recruitmentproces

Samen met de stakeholders van McKinsey & Company is bij aanvang bepaald wat een Strategy Consultant succesvol maakt in de rol, los van de containerbegrippen in de vacaturetekst. Dit gebeurde op basis van game based assessment-data (NeurO|ympics) van collega’s en expert-input (HR, hiring manager). Zo werd het ideale breinprofiel van een Strategy Consultant vastgesteld.

Bij het openstellen van de vacature is vervolgens besloten om de NeurOlympics games als 1e stap in het proces voor het pre-screenen van kandidaten (1000 in 3 maanden). Zo had iedereen een eerlijke en objectieve kans, kostte het McKinsey géén tijd aan CV selectie, en konden kandidaten objectief met elkaar worden vergeleken. Zo bleven 52 geschikte kandidaten over o.b.v. hun breinprofiel.

In deze slotrondes werden pas CV en motivatie bekeken en werden deze als ondersteuning ingezet i.p.v. selectiecriteria. Uiteindelijk werden de laatste 3 rondes doorlopen met een kwart van de kandidaten uit het oude proces, en kon men aan de hand van breinprofielen beter doorvragen over concreet gedrag, één van de meest voorspellende factoren van succes op de werkvloer.

Resultaten van het nieuwe selectieproces:

✓ 75% tijdswinst
✓ €0,3 miljoen besparing
✓ A-typisch talent inclusief
✓ Bias gereduceerd tot minimum
✓ Meer goed presterende kandidaten uit zelfde funnel

Kies de tool van vandaag voor
de toppers van morgen.

BrainsFirst is het resultaat van 6 jaar grondig neurowetenschappelijk
onderzoek naar de biologische bouwstenen van human performance.

Ben je nieuwsgierig geworden?
Download dan onze onepager over het matchen van talent met onze Brain Games!

Lees onze laatste berichten..

Cognitieve capaciteitentest oefenen

Veel gehoorde vraag in HR: ‘kun je een capaciteitentest oefenen?’ Antwoord:…

Read more

6 tips: hoe selecteer je het juiste assessment voor jouw organisatie

Is AI een enge bias-machine die recruitment onmenselijker en slechter maakt?…

Read more

Onmisbare skills voor een succesvolle top trader

Iedereen wil de beste kandidaat voor elke openstaande functie. Zeker wanneer je…

Read more