Game based Assessment Tooling

Wat maakt jou intelligent? Dát is waar het hier om draait. De NeurOlympics game based assessments dagen jouw brein uit. Dat gamen levert veel data op. Zo stellen we vast waar jij goed in bent: de cruciale bouwstenen voor jouw prestaties.

Meten van toekomstpotentieel doe je zo

Contact

Hét game based assessment: de NeurOlympics!

Game based Assessment Games gebaseerd op het brein

Zoals de naam al doet vermoeden is ons game based assessment geheel online af te nemen. Net als het papieren assessment doet het online assessment uitspraken over de capaciteiten van de kandidaat. Doordat deze op serious games gebaseerde assessment test online aangeboden wordt, is het een ideaal schaalbaar & flexibel instrument voor talentselectie. De kandidaat speelt de games gemakkelijk vanaf elke gewenste locatie en de recruiter kan op basis van de resultaten zien of de van nature aanwezige capaciteiten van de kandidaat passen bij de openstaande functie. Dit maakt de NeurOlympics erg gebruiksvriendelijk voor alle partijen, zonder dat het ten koste gaat van de betrouwbaarheid of predictieve kwaliteit. Voornaamste verschil met de traditionele, min of meer te manipuleren testen? Wij meten de core fundamenten van human performance: het brein.

Serious games: een betrouwbare & vernieuwende assessment tool

Onze wetenschappelijk gevalideerde game based assessment lijkt meer op een spel dan op een test. Met behoud van valide uitkomsten zijn uit de gezondheidszorg afkomstige neuro-wetenschappelijke taken “ge-gamified”. Zes jaar grondig onderzoek – initieel met behulp van fMRI & EEG – staan garant voor een robuuste test-kwaliteit. Door state-of-the-art neuroscience te combineren met game design meten de afzonderlijke games componenten als  Werkgeheugen, Anticipatie, Controle en Aandacht. Stuk voor stuk innovatief in aanpak, betrouwbaar in uitkomst. En praktisch niet te manipuleren:

Zo maak je game based assessments uitdagend & motiverend

Verschillende competitieve elementen en motiverende feedback zorgen ervoor dat deelnemers de NeurOlympics als plezierig ervaren. Kandidaten gaven aan minder stress te ervaren bij het spelen van deze assessment games dan bij het maken van een normale, meer traditionele intelligentie- of capaciteitentest. De 4 games zijn adaptief: ze worden steeds moeilijker en de kandidaat wordt door middel van instructies en feedback gepusht het beste uit zichzelf te halen. Een aantal van de taken zijn zo gebouwd dat ze een ‘staircase’ bevatten. Dit betekent dat al spelende de maximale capaciteit van de deelnemer wordt bepaald en de test wordt aangepast op het niveau van de deelnemers. Zo blijven de games voor iedere speler uitdagend én kan er in slechts 45 minuten een zeer compleet  overzicht worden verkregen van iemands cognitieve capaciteiten. Zo krijgt de recruiter snel inzicht in iemands kernkwaliteiten, terwijl de kandidaat een spel op eigen niveau speelt.

Schaalbaar assessments afnemen makkelijk & flexibel

Omdat het game based assessment altijd online staan kan iedereen de test gemakkelijk vanuit huis maken. De drempel voor een kandidaat om te solliciteren wordt daarmee verlaagd. De enige vereisten voor het maken van de NeurOlympics zijn een stabiele internetverbinding en een rustige omgeving zonder afleiding. Omdat de test zo toegankelijk is, hebben kandidaten de flexibiliteit om zelf te bepalen wanneer ze de test maken. Ben je bijvoorbeeld een echt ochtendmens? Of ben je niet beschikbaar tijdens kantoortijden? Geen enkel probleem. De game based assessment test staat altijd online en kan op elk tijdstip naar keuze gemaakt worden. Zo wordt het leven van de recruiter én kandidaat een stuk makkelijker gemaakt.

Game based assessment om gelijke kansen te creëren in het selectieproces

Er zijn talloze manieren om te proberen bias uit het selectieproces te halen en iedereen ongeacht afkomst, geslacht of andere kenmerken een eerlijke kans te geven. Één van deze manieren is het gebruik van inclusieve, valide game based assessments. Gamification wordt de laatste tijd veel ingezet in selectieprocessen, waarbij wetenschappers en vakexperts vooral bij brain-based gaming een positieve impact zien op het verminderen van bias. Brain-based assessment games zijn door iedereen gemakkelijk te spelen en vereisen geen ander vaardigheden zoals taalbeheersing,specifieke ervaring of opleiding. Werkgevers die een game based assessment als de NeurOlympics inzetten en niet voorselecteren op bijvoorbeeld CV, behalen de beste resultaten wat betreft bias vermindering.  Als je iedereen echt een eerlijke kans geeft door te kijken naar kwaliteiten en potentieel zal de diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer toenemen.

Download onze onepager over talent matching

Meer weten over de inzet en voordelen van game based assessments? Neem dan contact op met Ivar Schot, bel naar 085 303 7254 of download onze onepager over het matchen van talenten en kandidaten met game based assessments.

Hoe werken de assessment games?

Het meten van relevante breinfuncties, dat is waar het om gaat bij de NeurOlympics. De Neurolympics zijn ontwikkeld door toegewijde neurowetenschappers en professionele game-ontwikkelaars in overeenstemming met de normen van Olympische sportdeskundigen en toonaangevende bedrijven wereldwijd. 100% remote, eerlijk, transparant en beschikbaar voor jou.

✓ Gebaseerd op neurowetenschappelijke taken
✓ 4 Assessment games
✓ Adaptieve niveau’s
✓ Science & expert based
✓ 6 Jaar research
✓ Desktop, laptop & tablet
✓ Browser-friendly
✓ 45 minuten

Verzamel de relevante data

Tijdens het gamen verzamelen we ruim 1500 datapunten. Een zeer rijke bron van prestatie-informatie, voortkomend uit het menselijk brein. De data-set onthult een uniek breinprofiel van de gamer. Elke (werk)activiteit, sport en/of niveau stelt specifieke eisen aan het brein. Zo ga je zien wat bij jou past.

✓ 53 cognitieve factoren
✓ Relevante brein-skills, zoals:
– Snelheid van informatieverwerking
– Reactiesnelheid
– Overzicht
– Accuratesse
– Anticipatievermogen
– Mentale flexibiliteit
– Aandachtsvaardigheden
– Stressbestendigheid
… en meer!

Bekijk en vergelijk scores

Vind de spelers met het topvoetbal-brein. Of die data-analist, trader, recruiter of management trainee van de toekomst. Meer valide selectiebeslissingen, minder gedoe. Bespaar tijd, reduceer bias, breng meer duurzame matches tot stand en maak betere talent-beslissingen met behulp van het NeurOlympics-platform. In alle takken van sport (en niet-sport). Plan vandaag nog een demo.

✓ Objectieve data
✓ 100% remote
✓ Online dashboard
✓ Bias-arm, data-driven & science-based