De BrainsFirst recruitment challenge

Schrijver

Eric Castien

Onderwerp Press
Gepubliceerd op

25 februari 2021

Ben jij van nature een handelaar?

Als student of werkzoekende, heb je bijna zeker ten minste één gestandaardiseerde test gedaan. Hoewel deze assessments een geweldige manier kunnen zijn om te pronken met je brainpower, vertellen ze slechts een deel van het verhaal.

De typische advocaat, luchtverkeersleider of handelaar is superslim, maar laat deze drie van loopbaan wisselen en ze zullen het waarschijnlijk moeilijk krijgen. Dat komt omdat een brein als een vingerafdruk is: iedereen heeft zijn eigen unieke cognitieve profiel en elk profiel is beter geschikt voor bepaalde banen dan andere.

Bovendien, de numerieke, verbale en IQ-tests die meeste werkgevers hebben de neiging in hoge mate vergelijkbaar, zo niet identiek te zijn aan elkaar. Je kunt op 20 banen solliciteren en 18 keer dezelfde test maken. Over het algemeen geldt: hoe meer tests je doet, hoe hoger jouw score. Dat wil niet zeggen dat je brainpower daadwerkelijk meegroeit.

Cognitie in context

Een ​​goed ingestudeerde testtechniek zegt weinig over jouw vermogen om een ​​bepaalde functie of taak uit te voeren, zoals het maken van goede trades in een stressvolle-omgeving. Om dit tegen te gaan, heeft BrainsFirst, een gamified neuroscience bedrijf gevestigd in Amsterdam, een unieke reeks van game based assessments ontwikkeld, die jouw breinprofiel in kaart brengen. Dit om zo mogelijke geschiktheid voor een bepaalde rol te bepalen.

De games testen een reeks verschillende cognitieve vaardigheden, waaronder snelheid, behendigheid en flexibiliteit van je grijze massa. Zo kunnen we bijvoorbeeld inschatten of je brein van nature instaat is om snel te werken en snelle (maar niet altijd perfecte) beslissingen te nemen, of dat je besluitvormingsvermogen relatief langzamer, maar wel preciezer is.

De verzamelde informatie geeft een op data gebaseerdbeeld van hoe jij jewerk zou doen. Er is geen goed of slecht – niemand is tenslotte overal goed in – maar bepaalde omgevingen vereisen bepaalde vaardigheden, en het is een kwestie van de juiste match bepalen.

Het profiel van de IMC-handelaar

Bij IMC hebben we mensen nodig die specifieke handel-gerelateerde taken op een zeer hoog niveau kunnen uitvoeren. Dit vereist een uniek breinprofiel. Als handelaar gaat het erom hoe je informatie verwerkt en hoe snel. Het gaat er tevens om patronen op een bepaalde manier te zien, details te zien die anderen missen en die informatie in een oogwenk te gebruiken.

We zijn in 2017 met BrainsFirst begonnen om het assessmentproces voor ons Amsterdam Trading-team te finetunenen we testen dit nu ook voor onze teams in Chicago en Sydney. Na verloop van tijd, hebben we vastgesteld dat kandidaten die over een bepaald breinprofiel beschikken de neiging hebben om te slagen. Zodoende kunnen we deze high-potentials in een vroeg stadium identificeren.

Er zijn twee manieren waarop we het breinprofiel van een IMC-handelaar creëren. De eerste manier is om een ​​groep huidige handelaren te vragen om de games te spelen. Vervolgens construeert BrainsFirst een ideaal baanprofiel op basis van de gegevens die ze via de games genereren. De andere manier is door job design, waarin we overleggen met recruiters en experts om samen gewenst gedrag te definieren. Dit dient als input voor het samen te stellen doelprofiel.

Sinds het begin werken we samen met het BrainsFirst-team om het breinprofiel van het IMC-model voortdurend te verfijnen. Dit doen we door het toevoegen van de profielen van meer teamleden, evenals die van succesvolle nieuwe collega’s.

Terwijl we het proces blijven verbeteren, worden we ook beter in het identificeren van de sterke en zwakke punten van kandidaten op basis van hun breinprofiel. Dit stelt ons niet alleen in staat om een team samen te stellen waarin de leden beter elkaars sterke en zwakke punten aanvullen, maar ook om mensen beter te helpen groeien in hun eigen rol.

De resultaten van de assessment games zeggen niets over je achtergrond of wat je al hebt geleerd. De test meet bijvoorbeeld niet jouw huidige vaardigheden in natuurkunde, finance of wiskunde; het is geen intelligentietest of persoonlijkheidstest, en het gaat simpelweg niet over het bereiken van de hoogste score op een game.

Wij illen wat jou nou specifiek slim maakt. Het gaat erom hoe je denkt. Dat is wat het meest belangrijk bij het bouwen van onze Trading team: We zoeken potentie. De rest kunnen we je gaandeweg leren. Niet iedereen hoeft 100% afgestemd te zijn op het profiel dat we voor ogen hebben, maar de algemene richting is waar het om gaat.

Speel je zelf in de kijker

Je kunt de test opnieuw doen, maar de resultaten zijn waarschijnlijk vergelijkbaar.  De games worden ontworpen om je breinprofiel te meten, dat zal waarschijnlijk niet veranderen in de loop van een middag! Je kunt deze test niet faken of ervoor trainen.

Wat echter wel een groot verschil maakt, is wanneer mensen worden afgeleid. Dus zorg ervoor dat je een rustige plek zoekt, weg van je vrienden of familie. Schakel je telefoon uit, zet je notificaties uit en kies het tijdstip van de dag waarop je je het scherpst voelt. Wie weet is dit de eerste springplank naar je toekomstige IMC-carrière!

Wil je zien of je het breinprofiel van een handelaar hebt? Klik hier om de BrainsFirst-games van IMC te spelen.

Interesse hoe wij de specifieke talenten die jij voor je organisatie zoekt kunnen helpen herkennen?

Neem contact op met Ivar Schot.