BrainsFirst & SoccerLAB: partners in talentherkenning

Schrijver

Eric Castien

Onderwerp Press+sport
Gepubliceerd op

19 januari 2021

SoccerLAB en BrainsFirst bundelen de krachten om de unieke verzameling van beide platformen aan te bieden in de sportwereld. Beide platformen zijn complementair en geven ongeziene mogelijkheden in de identificatie en ontwikkeling van talenten. 

Dat topsport al lang niet meer start en stopt op het veld is al langer bekend. De zoektocht naar ‘marginal gains’ is belangrijk geworden in de hele sportwereld. Of het nu een nieuwe hardware sensor of een nieuwe datastroom is, relevante goede data is de sleutel voor gefundeerde beslissingen.

Softwareplatform SoccerLAB begeleidt zijn klanten in het verzamelen, analyseren en visualiseren van alle relevante data rondom en over het spelletje. Dat begint bij vinden van de jongste talenten en gaat door tot aan de kleinste details van de sterspeler van de A-selectie.

Door het partnership met BrainsFirst voegt SoccerLAB voor zijn klanten een extra factor toe om het verschil te maken. Door het inzetten van BrainsFirst wordt het 360° profiel van een talent binnen SoccerLAB verrijkt met objectieve data komende uit de cognitieve game based assessment software van BrainsFirst. BrainsFirst is het resultaat van 6 jaar grondig neurowetenschappelijk onderzoek naar de biologische bouwstenen van human performance.

“Cruciaal puzzelstukje in een groter geheel”

BrainsFirst heeft in o.a. topvoetbal  bewezen dat de data die wij vergaren middels de assessment games van waarde is.“, zegt Eric Castien, founder van BrainsFirst. “Door brein-informatie van een speler mee te nemen maakt een club meer terechte afwijzing- en toelatingbeslissingen. Juist in een totaalomgeving als dat van SoccerLAB komt dit goed tot z’n recht.

“Uniek product garant voor een goed partnership”

“We zijn altijd op zoek naar goede partnerships en zijn dan ook zeer blij met de samenwerking. BrainsFirst heeft een uniek product dat we graag aanbieden aan onze huidige klanten. ”, zegt Steven Belen, CEO van SoccerLAB. “Met BrainsFirst openen we samen nieuwe deuren en tonen we andere mogelijkheden aan onze klanten .“ 

Meer over BrainsFirst Sport.