BLOG

De kantoortuin: van slimme oplossing naar bekritiseerde werkomgeving

Published on februari 21, 2019

De kantoortuin, de laatste tijd een veel bekritiseerde werkomgeving. Naast dat de productiviteit zou lijden onder de drukte, zou ook de mentale gezondheid zwaar op de proef gesteld worden. Door alle prikkels en informatie die continu door de kantoortuin geslingerd worden. Het brein raakt overbelast met onder meer burn-outs als gevolg. Moeten we de kantoortuin maar gelijk afschaffen of zijn er andere wegen die de kantoortuin toch naar succes kunnen leiden? Hoewel het wereld wijde web al behoorlijk verzadigd is met kritiek op de kantoortuin wil ik me toch ook graag mengen in de discussie met wellicht een iets andere insteek. Het antwoord tot succes in de kantoortuin ligt namelijk diep verborgen in het brein.

Read More

Brain break 6: Hebben kleinere mensen kleinere hersenen?

Published on februari 15, 2019

De brain break van deze week houden we extra kort: Hebben kleinere mensen kleinere hersenen?

Read More

Performance management: Kwantiteit of Kwaliteit?

Published on februari 15, 2019

Continue feedback, voor topsporters dé manier om continu getriggerd te worden om het maximale uit zichzelf te halen, maar werkt meer frequentere feedback ook in het bedrijfsleven of moet de focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit liggen? En hoe kom je dan tot meer kwalitatieve feedback? Lees hier meer over hoe je de kwaliteit kunt verhogen door het geven van gerichte persoonspecifieke feedback op basis van inzichten in het brein.

Read More

HiQ: De slimme voetballer heeft de toekomst

Published on januari 29, 2019

Wie niet rijk is moet slim zijn. In tegenstelling tot Ajax en PSV hebben de meeste clubs in de Eredivisie maar een klein budget als het gaat om het aantrekken van nieuwe spelers. Hierdoor wordt niet alleen het gat in kwaliteit tussen de koplopers en de rest steeds groter, maar neemt ook het kasverschil steeds meer toe. Een kleiner budget staat AZ toch niet in de weg om de strijd voor de titel aan te gaan. Niet op financieel gebied met het kopen, maar juist met het opleiden van de profs van de toekomst.

Read More

HR Tech: geen toekomstmuziek maar realiteit

Published on januari 15, 2019

Orde in de chaos van HR tech. Wat zijn de nieuwste tools op het gebied van recruitment en bij wie moet je aankloppen om het recruitment proces te optimaliseren? Recruitment tech heeft alle Nederlandse aanbieders voor jou op een rijtje gezet. Zo kun je gemakkelijk de ideale tool vinden om 2019 op HR gebied tot een groot succes te maken.

Read More

Friday Afternoon brain break 5: Luister en huiver

Published on januari 11, 2019

Iedereen heeft wel eens last van een partner of collega die maar niet wil luisteren. Elk woord wat je lippen verlaat, wordt ontvangen met instemmende hoofdbewegingen, maar vervolgens eindigt het toch telkens weer in: “sorry, wat zei je?”. Veel van deze irritaties kunnen toch eenvoudig voorkomen worden (of in ieder geval worden verzacht). Lees het in de brain break van deze week: Luister en huiver

Read More