BLOG

Friday afternoon brain break 2: stand up, move & remember

Published on november 23, 2018

Nog een klein beetje energie over? Top, gebruik het dan voor de brain-break van deze week: stand up, move & remember.

Read More

Battle of the Brains: Hedwiges Maduro vs Royston Drenthe

Published on november 23, 2018

In Meet the Players gaat Voetbalzone op bezoek bij Spartaan Royston Drenthe en de recent gestopte oud-international Hedwiges Maduro. Beiden worden onderworpen aan de games van BrainsFirst om hun voetbalbrein te onderzoeken. Benieuwd wie van de twee pro’s het hoogste scoort op het ideale “voetbalbrein”? Mis deze aflevering dan zeker niet!

Read More

Talentherkenning in Topvoetbal – spelintelligentie

Published on november 19, 2018

Menig voetballiefhebber zit op het puntje van de stoel in afwachting van wat de volgende stap in de carrière van Frenkie de Jong is. Maar rijzen de prijzen niet een beetje de pan uit?
Wil je als club niet tot in ieder detail weten over welke kwaliteiten het jonge Ajax talent beschikt voordat er knopen doorgehakt worden?

Lees hier meer over wat we nu al weten van Frenkie, en wat we nog te weten kunnen komen.

Read More

Weg met de werkstress: breng brein en baan in balans

Published on november 16, 2018

Zoek vandaag eens in een bedrijfspand de koffieautomaat op. Grote kans dat je werknemers hoort spreken over ‘in hun kracht komen’. Mannen gebruiken vaak een sport-metafoor. Dan is het al snel: vanuit eigen kracht spelen. Wat tot een tijdje terug nog ‘op je plek zitten’ heette, is nu verjargoniseerd met kracht-termen. Met Gerard Joling als uitsmijter: “Ik heb er de kracht niet voor.” Zomaar een wandelgangen onderwerp? Allerminst. Laat dit nou de kern van de oorzaak van werkgerelateerde problemen bevatten. Volgens de World Health Organization kampt gemiddeld 1 op de 7 medewerkers met werkgerelateerde gezondheidsproblemen. Cijfers om van te huilen. Gelukkig neemt een groot deel van de Human Resources-professionals dit onderwerp serieus, maar daarmee ben je er nog niet. Sterker nog, daarmee begint het pas. 

Read More

Dat dutje op kantoor bij Google misschien nog niet zo’n slecht idee

Published on oktober 19, 2018

Weer een hectische week achter de rug? Tijd voor een brain-break: Slapend slim worden.

Read More

Het werknemersbrein van de toekomst

Published on oktober 4, 2018

Met een continu fluctuerende arbeidsmarkt verandert de skill-set die nodig is voor optimale prestatie op de werkvloer natuurlijk mee. Volgens het recent verschenen Future of Jobs-rapport van het World Economic forum (WEF) zal ongeveer 42% van de skills die vandaag de dag nog worden gezien als essentieel gaan verschuiven. Hierbij zal het belang van bepaalde skills toenemen, maar zullen er vanzelfsprekend ook skills zijn die ondergeschikt zullen raken. In deze blog lees je meer over future skills, en hoe je voor jouw bedrijf de best passende future employees kunt vinden

Read More